B-PENTUE

FI MVA HeW-19 V-19 PMV-22 BH TK1 Ihqu x BH Ignitia Bullet

s. 5.6.2023

Pentue Koiranetissä

Pentue sai alkunsa pakastesiemennyksellä, kun minulle tarjoitui tilaisuus käyttää viimeinen annos Roisin pakastespermasta. Roisilla on mahtavaa jälkeläisnäyttöä, ja minulla on paljon odotuksia tämänkin pentueen suhteen. Hupilla on yksi aikaisempi pentue luonnollisella astutuksella.  Kummatkin pentueet Hupi synnytti luonnollisesti ja vaivattomasti, ja se on ollut ihan huippu emä pennuilleen. 

Tässä vaiheessa olen todella tyytyväinen tähän pentueeseen. Pennut ovat osoittaneet jo erinomaisia harrastusominaisuuksia ja ne ovat reippaita ja uteliaita pentuja. Pentutarkissa kellään ei löytynyt mitään erityistä mainittavaa; yhdellä uroksen kivekset eivät olleet vielä laskeutuneet, mutta ne tulivat hieman myöhemmin. 

Erityisen kiitollinen olen jokaisesta tämän pentueen pennun omistajasta. Minusta jokainen pentu sai juuri oman näköisensä ohjaajan ja jokainen omistaja tarpeisiinsa sopivan koiran. Kaikkea hyvää ja paljon kärsivällisyyttä jokaiselle pennunomistajalle nuorten holskujen kanssa. 


Raitapaimenen Baana Auki "Jare"

Jare asuu Oulussa Nellin, Valtterin ja Pyry-porokoiran laumassa. Nelli ja Jare aikovat tulevaisuudessa harrastaa mm. vetolajeja, katsotaan mihin kaikkialle tämä tehopari vielä päätyykään. Jare on vilkas, vietikäs,aktiivinen, oppivainen, tarmokas ja erittäin suloinen holskupoika.


Raitapaimenen Barrakuda Bamse "Bamse"

Bamse muutti Ivaloon Lizan ja Tonin perheeseen Lizan uudeksi harrastuskaveriksi PK-lajeihin. Bamsen laumaan kuuluvat myös Allu-holsku sekä sekarotuinen Ruben. Bamse on reipas, rohkea, tasapainoinen, taistelutahtoinen ja sosiaalinen hollanninpaimenkoiran pentu.


Raitapaimenen Bensiini Ben "Hehku"

Hehkun laumaan kuuluvat Heidi ja Jyrki sekä Roihu-bordercollie ja Velho-saksanseisoja. Hehku on aloittanut jo työharjoittelun omistajansa työpaikassa eläinkaupassa. Hehku on luonteeltaan tasapainoinen, taistelutahtoinen, hyvähermoinen ja sosiaalinen pentu. Hehku oli pentueen rauhallisin pentu, joka on erityisen hyvä nukkumaan päiväunia, mutta omaa myös voimakkaan taistelutahdon ja määrätietoisen mielen. Hehkun lajivalinta on vielä auki, mutta ainakin nosework, agility ja vetolajit ovat mahdollisia vaihtoehtoja, omistajansa aktiivisena lenkkikaverina toimimisen lisäksi.


Raitapaimenen Briljantti Bruno "Kelpo"

Kelpo muutti Haukiputaalle Pian ja Antin perheeseen. Pentueessa Kelpo oli hyväntuulinen ja leikkisä tapaus, joka omasi taidon leikkiä välillä myös yksikseen mitä mielikuvituksellisempia leikkejä ja omasi hyvät sosiaaliset taidot sisarusten kesken. Kelpo oli pentueen hyvällä tavalla "keskivertopentu", jossa on sopivasti kaikkea muttei mitään liikaa. Se on reipas ja utelias, aktiivisen lapsiperheen koira. Innolla odotan kuulevani, mihin kaikkeen ihastuttava Kelpo vielä päätyykään. 

Raitapaimenen Bodari Boris "Revo"

Revo asuu omistajansa Essin luona Jyväskylässä Robi-tsekinpaimenkoiran kaverina. Revo oli pentueen tutkimusmatkailija, jokasuhtautuu kaikkeen uteliaan leikkisästi. Revo on luonteeltaan reipas, sosiaalinen, taistelutahtoinen ja hyväntuulinen pentu. Essi ja Revo aikovat harrastaa ainakin PK-lajeja, tsekinpaimenkoira Robin jalanjäljissä.

† 24.11.2023. Nuori Revo jouduttiin päästämään ikiuneen vaikean HODin vuoksi, kun kipulääkkeet eivät auttaneet riittävästi. Niin surullista, että tämän lupaavan koirakon yhteinen matka päättyi aivan liian aikaisin.


Raitapaimenen Brunette Britta "Pirkko"

Pirkko jäi Rovaniemelle Jalo-hollanninpaimenkoiran kaveriksi Fannin ohjaukseen. Pirkko on erittäin energinen, vilkas, rohkea, nopea ja ketterä pieni hollanninpaimenkoira, jossa on aimo annos taistelutahtoa ja periksiantamattomuutta. Pirkolla on myös luontaisesti hyvä puruote, kuten monella sisaruksellaankin. Se on todella nopea oppimaan, kuuliainen ja on innokas työskentelemään ohjaajansa kanssa. Pirkko seuraa todennäköisesti Jalo-isoveljeään PK-lajien pariin. Raitapaimenen Brutaali Bertta "Bertta"

Viimeisenä muttei vähäisimpänä esittelyssä Bertta, joka jäi itselleni harrastuskoiraksi talon vanhempien lyhytkarvaisten eläköityessä harrastuslajeista. Heti syntymästä alkaen minulle tuli voimakas tunne, että tuossa on minun koira, vaikka sinänsä en heti nähnyt siinä mitään ominaisuuksien valossa ylivertaista suhteessa muihin. Mutta ehkä siinä se juttu onkin: pidän itse tietyllä tavalla keskivertokoirista, ei liian vilkkaista muttei rauhallisistakaan, joissa on sopivassa suhteessa kaikkea. Bertta on nartuista rauhallisempi ja luonteeltaan minusta paljon emänsä kaltainen. Bertta on uteliaan sosiaalinen, hyväntuulinen ja oppivainen pentu. Bertan kanssa tavoitteena on ainakin PK-jälki ja muita lajeja tullaan varmasti harrastamaan myös enemmän tai vähemmän tavoitteellisesti.