Raitapaimenen Ainoa Eka

 "Jalo"


Kuva: Jutta Romppainen
Kuva: Jutta Romppainen

Jalo

  • Pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira
  • s. 23.10.2020
  • Vanhemmat: Hollandroy Zassafrass x Janis Joplin Du Mont Brabant
  • Terveystulokset: lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV0, VA0, SP0, silmät ok
  • Harrastukset: PK-jälki, toko, paimennus, näyttelyt
  • Näyttelytulokset: HeJW-21 HeW-21 V-21 JV-21 Erikoisnäyttelyn BIS-1 v. 2022
  • Koiranet, Instagram: @Jaloamenoa

Raitapaimenen Ainoa Eka "Jalo" syntyi ainokaiseksi pennuksi ensimmäiseen pentueeseeni. Sen emä, Janis Joplin Du Mont Brabant "Naava" on todella ihanaluonteinen ranskantuontinarttu. Naava on luonteeltaan suhteellisen rauhallinen, leikkisä, iloinen ja avoin koira. Urokseksi sille valittiin vilkas ja vietikäs Hollandroy Zassafrass "Ringo", ja Jalo ilmentääkin kummankin vanhempansa luonnetta varsin tasapainoisessa suhteessa.

Jalo on kotioloissa rauhallinen ja sopeutuvainen koira, josta treenikentillä kuoriutuu todella taistelutahtoinen ja voimakas suorittaja, jonka tekemistä on ilo seurata.

Kuva: Aino Ihamäki
Kuva: Aino Ihamäki
Kuva: Laura Hanni
Kuva: Laura Hanni
Kuva: Noorajohanna Photography
Kuva: Noorajohanna Photography

Jalon omistaja Fanni Ruokamo kuvailee Jaloa näin:

"Halusin PK-lajeihin soveltuvan koiran, joka kuitenkin soveltuisi monipuolisesti myös muihin lajeihin. Minulle oli tärkeää, että koira pystyy toisinaan olemaan vaikka viikon ilman sen kummempaa aktivointia, olisi avoin ja turkiltaan helppohoitoinen. Sain, mitä toivoin. Bonuksena sain vielä näyttelykoiran, jollaista en edes uskaltanut toivoa.

Luonteeltaan Jalo on avoin ja leikkisä kaveri, joka sopeutuu erilaisiin tilanteisiin hienosti. Jalo on energinen, vietikäs ja toisinaan myös voimakastahtoinen nuori uros, joka on haastanut minua ja minun koiranohjaustaitojani. Toisaalta se on myös koira, joka antaa minun virheet anteeksi. Parempaa ensimmäistä PK-koiraa en olisi oikeastaan voinut saada. 

Vaikeitakin hetkiä on ollut, mutta niissä tulee hyvin esille Jalon parhaat puolet PK-kokeita ajatellen: se omaa itsenäistä toimintakykyä, itsevarmuutta, sinnikkyyttä ja taistelutahtoa. Kaikki koiran ominaisuudet ovat yhtä lailla läsnä sekä arjessa että harrastuksissa. Vaikeimmissa hetkissä kasvattaja on ollut tukena, kuten myös onnistumisen iloissa.

Meidän elämää voi seurata Instagramissa @Jaloamenoa, jonne päivittelen meidän kuulumisia arjesta ja harrastuksista."