Pentuesuunnitelmat


Alustavasti suunnitteilla lyhytkarvainen hollanninpaimenkoirapentue keväällä 2024. 

Suunnitelmasta lisätietoja myöhemmin.


Kiinnostaako pentu Raitapaimenen kennelistä?

Tutustuthan huolellisesti hollanninpaimenkoiraan rotuna ja luethan näiltä sivuilta löytyvän rotuesittelyn huolellisesti. Olen koonnut rodusta tietoa rotuesittely-sivulle, sekä lisäksi löydät tietoa rodun historiasta ja alkuperäisestä käyttötarkoituksesta sekä yleisimmistä kysymyksistä rotuun liittyen. Toki olet tervetullut katsomaan meille koiria ja tutustumaan rotuun lähemmin. Pentua harkitsevilta toivon mieluiten, että he lähestyvät ensin sähköpostitse (saana337@gmail.com) tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Pentua kysyessäsi, kerrothan aidosti ja rehellisesti siitä, millainen ihminen sinä olet, kaikkine hyvine ja huonoine puolinesi. Tulevalle koirallesi sillä on kaikista eniten merkitystä, koska se on läsnä arjessasi kaikissa hyvissä ja huonoissa hetkissä, ja se oppii tuntemaan sinut paremmin kuin sinä itse. Ei koiraa kiinnosta, missä sinä asut, paljonko sinulla on rahaa tilillä tai minkälainen elämäntilanne sinulla on, kunhan pystyt täyttämään sen lajityypilliset tarpeet ja huolehtimaan sen hoidosta ja koulutuksesta. Varsinkin nuorena hollanninpaimenkoirat ovat todella aktiivisia, vaativat huolellisen tapakasvatuksen, paljon sosiaalistamista erilaisissa ympäristöissä ja monipuolista tekemistä, toki lepopäiviä unohtamatta. Se tulee haastamaan sinun koirankoulutustaitosi ja huumorintajusi moneen otteeseen, ja te tulette oppimaan ja kehittymään yhdessä. Hollanninpaimenkoira sopii sinulle, joka on maalaisjärkinen ja tasapainoinen ihminen, jossa löytyy sopivassa määrin jämptiyttä ja rentoutta, huumorintajua, ja on valmis myös haastamaan itseään ja näkemään vaivaa koiransa kouluttamiseksi.

Kerrothan rehellisesti myös siitä, mitä tavoitteita ja haaveita sinulla on tulevan koiran suhteen. Minulle kasvattajana on ensiarvoisen tärkeää tietää, etsitkö koiraa tavoitteelliseen harrastamiseen, kilpailemiseen tai työkoiraksi, vai haluaisitko koiran olevan ennen kaikkea aktiivinen seurakoira ja kenties silloin tällöin omaksi iloksi harrasteluun sopiva. Näin osataan katsoa sinulle sopiva pentue/pentu. Tarvittaessa saatan suositella jotain toista kasvattajaa, mikäli koen, että itselläni ei ole lähitulevaisuudessa suunnitelmissa tarpeitasi vastaavaa holskupentuetta. Pelkäksi seurakoiraksi rotu ei mielestäni sovellu vaan jonkin "työtehtävän" holsku tarvitsee. Riittävästi aktivoituna ja huolellisesti tapakasvatettuna holskut ovat toki oikein miellyttäviä ja mukautuvaisia kotikoiria, jotka sopeutuvat monenlaiseen perheeseen ja arkeen.

Hankkiessasi pennun Raitapaimenen kennelistä saat:

- Normaalin arjen keskellä kasvaneen pennun, jota on käsitelty paljon ja sosiaalistaminen aloitettu jo kasvattajan luona. Pennun vanhemmat ovat hyväluonteisia, rotumääritelmän mukaisia ja käyttötarkoitukseensa soveltuvia. 

- Pentua on ruokittu laadukkaalla ravinnolla, jota saat mukaasi pentupakettiin. Pennun mukana saat myös kattavat hoito-ohjeet ja pentupaketin.

- Pentu on rekisteröity, sirutettu, useaan kertaan madotettu ja eläinlääkärin tarkastama.

- Kasvattajan tuen ja avun koko koiran eliniäksi.