Hollandroy The More The Merrier "Saara"


Saara

  • Karkeakarvainen hollanninpaimenkoira
  • s. 29.10.2017
  • Vanhemmat: Pokenas Fonzzy x Woodenshoe's Silverstar
  • Terveystulokset: lonkat C/C, kyynärät 0/0, selkä LTV1, VA0, SP0
  • Koetulokset: TK1, RTK4, BH, PAIM-T, PAIM-E, PAIM-1, PAIM-2, LTE 176+++
  • Näyttelytulokset: C.I.B. FI MVA V-21 EE MVA
  • Koiranet 
  • Working Dog

Saara on minun ensimmäinen karkeakarvainen holskuni. Nimi "The More The Merrier" (enempi parempi) kuvaa sitä mainiosti. Se on iso koira pienessä paketissa, söpöstä ja pikkuruisesta ulkomuodostaan huolimatta äärimmäisen itsevarma ja valtavan egon omaava koira. Saara ei nöyristele ketään, mutta sillä ei myöskään ole tarvetta haastaa riitaa kenenkään kanssa, koska se tietää jo valmiiksi olevansa kaikkien yläpuolella. :D Mikään tässä maailmassa ei saa Saaran mielenrauhaa järkkymään, eikä se ole koskaan pelännyt mitään.

Kuva: Saara Kangasniemi
Kuva: Saara Kangasniemi

Saara on minun luottokaveri kaikessa tekemisessä. Sen kanssa on helppo osallistua kaikenlaisiin kokeisiin, koska siihen ei suorituspaineet vaikuta eikä häiriöt hetkauta. Se on omalla omintakeisella tavallaan todella sosiaalinen muiden koirien kanssa. Saara on elekieleltään selkeä ja sen itsevarmuus rauhoittaa vilkkaammankin kaverin.

Saaraa on myös helppo pitää irti, koska riistavietti on sille tuntematon käsite (jänisten yms kakat kyllä kiinnostaa). Saara on kaikkien lasten kaveri, koiralaumassa rauhaa ja tasapainoa tuova elementti, joka ei lähde muiden hötkyilyihin mukaan. Se on itsevarma, rohkea, taistelutahtoinen, dominoiva, hyvähermoinen ja omintakeisella huumorilla varustettu pikkuholsku.

Saara on äärimmäisen ahne ja sen kouluttaminen ruoan avulla on aina ollut helppoa. Se on todella älykäs ja oppii positiivisella vahvistamisella äärimmäisen helposti. Se jaksaa tarjota ja ratkoa asioita, on äärimmäisen keskittymiskykyinen ja motivoitunut oppija. Saara on taistelutahtoinen ja leikkii mielellään, tosin sen ahneus ajaa monesti leikkihalun yli, joten pääasiassa sitä on koulutettu ruokapalkalla. Ruokapalkallakin se toimii reippaasti ja aktiivisesti, ja itsevarmuutensa ja nopeutensa ansiosta on varsin näppärä ja näyttävä suorittaja. Myös sosiaalinen palkka eli kehuminen toimii sille hyvänä vahvisteena.

Saara on kisannut tokossa, rally-tokossa, paimennuksessa ja PK-jäljellä. Se on treenannut myös PK-hakua, ja treenien ulkopuolella harrastetaan vetolajeja omaksi iloksi. Saara on myös varsin kaunis karkkari, ja se liikkuu kevyesti ja vaivattomasti. 

Kuva: Laura Hanni
Kuva: Laura Hanni
Kuva: Matleena Kerola
Kuva: Matleena Kerola
Kuva: Laura Hanni
Kuva: Laura Hanni
Kuva: Outi Sipinen
Kuva: Outi Sipinen
Kuva: Laura Hanni
Kuva: Laura Hanni
Kuva: Saara Kangasniemi
Kuva: Saara Kangasniemi