B-pentueen viikot 2-3

27.06.2023

Aika on mennyt hyvin leppoisissa merkeissä. Pennut kasvavat, Hupi imettää ja hoitaa niitä hyvin, mutta viettää pikku hiljaa yhä pidempiä aikoja pentulaatikon ulkopuolella. Saunan ja pesuhuoneen välinen lauta poistettiin, ja pennut ovatkin päässeet jo tutustumaan pesuhuoneen puolelle. Ne syövät ja käyvät tarpeillaan enimmäkseen pentulaatikon (=meidän sauna) ulkopuolella, mutta palaavat yleensä nukkumaan saunan puolelle. Pesukone hurraa varmaan 24/7, koska alustat vaihdetaan vähintään kerran päivässä ja siivottavaa riittää.

Nyt pennut ovat pikku hiljaa alkaneet maistelemaan vähän kiinteää ruokaa ja ne on madotettu ensimmäisen kerran. Kynnet on myös leikattu kerran ja painoja punnittu säänöllisesti. 2vk asti pennut punnittiin päivittäin, 2vk eteenpäin kerran viikossa. Painot ovat hyvässä kasvussa ja pennut ja emä voivat kaikin puolin hyvin.

Pentujen touhuiluja on kyllä hauska seurata. Nyt ne kävelevät jo melko hyvin eteenpäin ja välillä nahistelevat ja leikkivät keskenään. Kaiken kaikkiaan ne ovat olleet hiljaisia ja elämäänsä tyytyväisiä, helppoja pentuja tähän mennessä (En varmaan sano näin enää parin viikon päästä... :D). Ne kuulevat paljon erilaisia kodin ääniä ja niitä on käsitelty päivittäin. Hupin kanssa on käyty pieniä metsälenkkejä ja käyty kahlaamassa järvessä kesästä nauttien. Kaiken kaikkiaan olen jo nyt hyvin tyytyväinen tähän pentueeseen ja onnellinen siitä, että kaikki on sujunut mainiosti.