Raitapaimenen B-pentue, viikko 1

08.06.2023

Hupin ja Roisin pentue syntyi 5-6.6.2023 välisenä yönä. Synnytys tapahtui luonnollisesti ja Hupi on kerrassaan mainio emä pennuilleen. Pentueessa on 2 narttua ja 5 urosta. Pennut saivat väripannat synnytysyönä asuinpaikkamme yllä taivaalla loistaneen kirkkaan sateenkaaren värien mukaan, kun pentujakin syntyi sopivasti seitsemän. Sateenkaaren eli pentujen värit ovat: violetti, indigo, sininen, vihreä, keltainen, oranssi, punainen. Näistä violetti ja vihreä ovat narttuja. 

Pennut ovat elinvoimaisen oloisia ja kerrassaan tasaisia, kukaan ei jyrää ylitse muiden mutta ketään heiveröistä reppanaakaan ei ole. Isoimmat pennut ovat tässä vaiheessa oranssi, vaaleansininen ja violetti, pienimmät ovat keltainen, tummansininen ja vihreä pentu. Kaikki ovat kauniin keskiruskean brindlejä, violetti on selkeästi tummin pennuista. Kellään ei ole valkoisia merkkejä eikä takakannuksia. 

Pennut vaikuttavat hyvinvoivilta ja Hupi hoitaa niitä hienosti. Näin parin päivän jälkeen vielä suuria eroja pentujen välillä ei ole havaittavissa, mutta joitain huomioita on tullut jo tehtyä. Violetti on aina syömässä, vaaleansininen pentu vaikuttaa nukkuvan eniten. Tytöt tekevät asioita monesti yhtä aikaa ja yhdessä, eli syövät ja nukkuvat samaan aikaan ja melko useasti vierekkäin. Punainen ja oranssi pentu ovat keskenään tosi samanoloisia, -näköisiä ja -kokoisia. Indigonsinien on pieni mutta vikkelä viipeltäjä, joka tulee useasti viereen kun pentulaatikkoon menee. 

Pentulaatikossa kaikki hyvin.